Novi recepti

Recenzija piva: Prairie Artisan Ales Standard

Recenzija piva: Prairie Artisan Ales Standard

Dobrodošli Prairie Artisan Ales u sklop avanturističkih zanatskih pivara. Dvojac braće cigara iz Tulse, Okla., Jednostavno je "želio učiniti nešto strašno", pa su pokrenuli marku piva. Kickstarter kampanja za izgradnju vlastite pivare zasnovane samo na bačvama nedavno je bila vrlo uspješna (više od 23.000 dolara obećano je da će postići cilj od 10.000 dolara), pa će lutajući pivari uskoro imati domaću bazu.

Prairie ales već distribuira Shelton Brothers iz Belchertowna, Massachusetts, međutim, raznolik set piva s izrazitim, rustikalnim okusima usklađenim podjednako raznolikom i šarenom etiketom. Nedavno smo isprobali Prairie Artisan Standard, seosko pivo sa niskim udjelom ABV-a, pogodno za "svakodnevno piće".

Sipano iz tvrdoglave boce od 12 unci u tulipan, Standard se u staklu pojavljuje zlatnožuto. Aroma je blago prepečenog kruha i citrusnog hmelja, stvarajući vrlo ugodan i intrigantan nos. Prvi okus na jeziku je začinskog limete, vjerovatno iz hmelja Motueka, sorte sa Novog Zelanda poznatog po ovom jedinstvenom okusu.

Kao što se očekivalo, napitak je vrlo osvježavajući i lako se pijucka sa samo 5,2 posto ABV -a. Standard je lijepo predstavljanje tradicionalnog stila koji su stoljećima kuhali poljoprivrednici - a ne pivari - na seoskim farmama u Belgiji. Međutim, upotreba svježeg, citrusnog hmelja daje ovom klasičnom stilu izrazito američki okus hmelja.

Prairie Artisan Ales je vrlo obećavajući novi dodatak na sceni, a s izlaganjem koje Shelton Brothers distribucija pruža, njihovo bi ime brzo trebalo postati poznato. Radujemo se što ćemo degustirati mnogo odležanih bačvi piva koje će doći iz nove pivovare, čime će zaraditi mjesto u distribuciji uz njihova jednostavnija piva.

- Mike Lorenz, Drink Drink

Više od The Drink Nation:

10 načina na koje je pivo poput sile
Recenzija piva: Šefdeset jedna glava psa
Amaro vodič: Steknite hrabrost da isprobate ove klasične likere


Zane Kirkhope

Dark Farmhouse Ale Recept: Saddlebock Brewery - Arkansas Farmhouse Ale | Pivovara. . Ovo je uvod u drevne domaće domaće seoske kuće u sjevernoj Europi. Korišćena izvorska voda za kašu i sparge. Košer sol i svježe mljeveni crni papar. Filtrirajte kroz sito obloženo filterom za kafu. Vodič za stil bjcp kaže:

Farmhouse ale ovo drugo sezonsko izdanje (wy3726) bliski je rođak dupontovog soja, s pretpostavljenim podrijetlom u brasserie de blaugies. Ispostavilo se da to nije problem. U sirovom pivu to se ne događa. Struktura recepta je slična kao i u druge dvije knjige u seriji. Izraz seosko pivo sveobuhvatna je klasifikacija koja obuhvaća i objedinjuje mnoge jedinstvene podvrste piva, uključujući funky stilove poput saison, sahti, gotlandsdricka, biere de garde i drugih.

Dark Arts Šljiva Sour Saison - Saison / Farmhouse Ale - Cold. s cdn.justwineapp.com Kao i divlje pivo, mnogi recepti imaju ugrađene mogućnosti i raspone predložene za promjenu recepta. Ispostavilo se da to nije problem. Evo svega što trebate znati. U svom kućnom pivu u avanturama u Švicarskoj, Ian Hoke se fokusira na stilove koje tamo ne može kupiti, uključujući i seoske kuće poput ovog. Razbijte na 168 ° f (76 ° c). Pivari na farmi ne uče pivarstvo čitajući udžbenike ili pohađajući tečajeve. Dodajte ekstrakt pečenog ječma u sladovinu na početku vrenja. Košer sol i svježe mljeveni crni papar.

Austin homebrew supply • brza i besplatna dostava uz narudžbe iznad 55 USD!

Osim razlike u okusu, pivari na farmi svega toga nisu svjesni. Hmelj je samo istočni kent goldings, ovaj hmelj volim i savršeno se uklapa kako u smislu onoga što bi prvobitno koristili pivovari na farmi, tako i po stilu i okusu. Farmhouse ale ovo drugo sezonsko izdanje (wy3726) bliski je rođak dupontovog soja, s pretpostavljenim podrijetlom u brasserie de blaugies. Za praktičnije savjete o kuhanju pogledajte moje vodiče o kuhanju kleke, smreke, jele i bora, vodiču za kveik i drugi kvas na farmi te o tehnikama i receptima za kuhanje sirovog piva. Belle saison je soj diastaticus koji omogućava pivarima da postignu veliko slabljenje karakteristično za ovaj klasični stil. Napravite svoju najbolju mračnu sezonu. Koduõlu u estoniji, gotlandsdricke u švedskoj, maltøl u norveškoj i kaimiškas u litvaniji. Recept razvio kevin eichelberger, pivovarna za uklanjanje efekta crvenih očiju, wausau, Wisconsin, ljeto 2009. Jester King pivovara smokva seoska kuća amber ale. Još jedna ljetna pšenica, ali je recept malo promijenjen. I pogodite šta, prilično je sjajno. Struktura recepta je slična kao i u druge dvije knjige u seriji. Neka vrsta jednostavnog šećera često se koristi za održavanje alkohola visokim uz očuvanje srednjeg tijela piva.

Koduõlu u estoniji, gotlandsdricke u švedskoj, maltøl u norveškoj i kaimiškas u litvaniji. Saison saison je vrlo ukusno belgijsko seosko pivo sa nekim jedinstvenim karakteristikama. Razbijte na 168 ° f (76 ° c). Srećom, ljekarna u zavoju, Oregon se odazvala mom pozivu za suradnju. Osim razlike u okusu, pivari na farmi svega toga nisu svjesni.

Dnevni pregled piva: Bam Noire Dark Farmhouse Ale sa sajta 3.bp.blogspot.com Neka vrsta jednostavnog šećera često se koristi za održavanje alkohola na visokom nivou uz očuvanje srednjeg tijela piva. Sahti je pivo s visokim procesom, a stare su tehnike ključ uspjeha. Kao i samo pivo, mnogi recepti imaju ugrađene mogućnosti i raspone predložene za promjenu recepta. Košer sol i svježe mljeveni crni papar. Dodajte ekstrakt pečenog ječma u sladovinu na početku vrenja. Zamjenjujući tropske voćne note francuske sazone ili saison ii za težu bananu, pruža klasičan karakter suhe paprene sezone i opet je lakše raditi s dupontom. Više recepata piva sa seoske kuće sa kravljim zvonima. Ale na farmi je pogrešno shvaćen stil piva, i to zato što nije stil, već više lifestyle pivo.

Ovo suho seosko pivo sa imenom figlet pravi je teksaški dragulj!

Visoka voćnost sa slabom do umerenom aromom hmelja i umerenom do nikakvom aromom bilja, začina i alkohola. Isto su uradili i sa zimom. Recept za tamnu zimsku sezonu iv. Farmhouse ale ovo drugo sezonsko izdanje (wy3726) bliski je rođak dupontovog soja, s pretpostavljenim podrijetlom u brasserie de blaugies. Izraz seosko pivo sveobuhvatna je klasifikacija koja obuhvaća i objedinjuje mnoge jedinstvene podvrste piva, uključujući funky stilove poput saison, sahti, gotlandsdricka, biere de garde i drugih. Recept razvio kevin eichelberger, pivovarna za crvene oči, wausau, Wisconsin, ljeto 2009. Filtrirajte kroz sito obloženo filterom za kavu. Farmhouse ales pokriva nekoliko varijacija za svaki stil, za ukupno osam recepata. Zrna usitniti na 153 ° f (67 ° c) jedan sat. Ova kolaboracija je odličan primjer kako se sahti može kuhati daleko od svog porijekla. 1 veliki žuti luk, grubo nasjeckan To samo znači da sirovo pivo dobiva prepoznatljivo drugačiji profil okusa od kuhanog piva. Osim razlike u okusu, pivari na farmi svega toga nisu svjesni.

Recept razvio je kevin eichelberger, crvenooki pivovarski co., Wausau, Wisconsin, ljeto 2009. Tamna sezona je, dobro, tamna, ali također ima i složen i suh profil okusa, visoku karbonizaciju i sklonost kreativnoj upotrebi sastojaka koja očekujemo od zanatskih, seoskih stilova. Dodajte ekstrakt pečenog ječma u sladovinu na početku vrenja. Pivari na farmi ne uče pivarstvo čitajući udžbenike ili pohađajući tečajeve. Više recepata piva sa seoske kuće sa kravljim zvonima.

Prairie Artisan Ales: Standard | Farmhouse ale, Ale, Craft. from i.pinimg.com Neka vrsta jednostavnog šećera često se koristi za održavanje alkohola na visokom nivou uz očuvanje srednjeg tijela piva. Seosko pivo proizvodilo bi se prvenstveno od sastojaka dostupnih na farmi ili u njihovoj blizini, pa ima smisla da se recept sastoji od nekoliko jednostavnih sastojaka. Ale na farmi je pogrešno shvaćen stil piva, i to zato što nije stil, već više lifestyle pivo. Filtrirajte kroz sito obloženo filterom za kafu. Recept za tamnu zimsku sezonu iv. Sahti je pivo s visokim procesom, a stare su tehnike ključ uspjeha. Izraz seosko pivo sveobuhvatna je klasifikacija koja obuhvaća i objedinjuje mnoge jedinstvene podvrste piva, uključujući funky stilove poput saison, sahti, gotlandsdricka, biere de garde i drugih. Već sam razgovarao s osnivačem ljekarne ale#039s Paul Arneyom za pivo iz doba vikinga i znao sam njegovo zanimanje za nordijske seoske kuće.

Neka vrsta jednostavnog šećera često se koristi za održavanje alkohola visokim uz očuvanje srednjeg tijela piva.

Filtrirajte kroz sito obloženo filterom za kafu. Više recepata piva sa seoske kuće sa kravljim zvonima. Prosipajte sa 168 ° f (76 ° c) vode da sakupite 7 litara. I pogodite, prilično je sjajno. U stvarnosti, seosko pivo odnosi se na mnogo opsežniji raspon piva, stilova i geografskih regija. Zrna usitniti na 153 ° f (67 ° c) jedan sat. 1 veliki žuti luk, grubo nasjeckani finski sahti najpoznatiji je od njih, ali slična piva postoje u nordijskim i baltičkim zemljama: Phil markowski's#039s nadaleko popularan i utjecajan alej iz 2004. u knjigama pomogao je da se pojam uvriježi u zanatsko pivo. Saison saison je vrlo ukusno belgijsko seosko pivo sa nekim jedinstvenim karakteristikama. Ale na farmi je pogrešno shvaćen stil piva, i to zato što nije stil, već više lifestyle pivo. Zamjenjujući tropske voćne note francuske sazone ili saison ii za težu bananu, pruža klasičan karakter suhe paprene sezone i opet je lakše raditi s dupontom. Visoka voćnost sa slabom do umerenom aromom hmelja i umerenom do nikakvom aromom bilja, začina i alkohola.

Austin homebrew supply • brza i besplatna dostava uz narudžbe iznad 55 USD! Tamna sezona je, dobro, tamna, ali također ima i složen i suh profil okusa, visoku karbonizaciju i sklonost kreativnoj upotrebi sastojaka koje očekujemo od zanatskih stilova seoskih kuća. Već sam razgovarao s osnivačem ljekarne ale#039s Paul Arneyjem za pivo iz doba vikinga i znao sam njegovo zanimanje za nordijske seoske kuće. U sirovom pivu to se ne događa. Vodič za stil bjcp kaže:

Ovaj domaći recept koristi sljedeće sastojke: U sirovom pivu to se ne događa. Nadaleko popularan i utjecajan Phil Farkowski's#039s na farmi knjiga iz 2004. godine pomogao je da se pojam uvriježi u zanatsko pivo. Filtrirajte kroz sito obloženo filterom za kafu. Još jedna ljetna pšenica, ali je recept malo promijenjen.

Neka vrsta jednostavnog šećera često se koristi za održavanje alkohola visokim uz očuvanje srednjeg tijela piva. Evo svega što trebate znati. Sahti je pivo s visokim procesom, a stare su tehnike ključ uspjeha. Srećom, ljekarna u zavoju, Oregon se odazvala mom pozivu za suradnju. Još jedna ljetna pšenica, ali je recept malo promijenjen.

Zrna usitnite na 153 ° f (67 ° c) jedan sat. Recept za tamnu zimsku sezonu iv. Prosipajte sa 168 ° f (76 ° c) vode da sakupite 7 litara. Ovo je uvod u drevne domaće domaće seoske kuće u sjevernoj Europi. Sahti je pivo s visokim procesom, a stare su tehnike ključ uspjeha.

Već sam razgovarao s osnivačem ljekarne ale#039s Paul Arneyjem za pivo iz doba vikinga i znao sam njegovo zanimanje za nordijske seoske kuće. Osim razlike u okusu, pivari na farmi svega toga nisu svjesni. I pogodite, prilično je sjajno. Pivari na farmi ne uče pivarstvo čitajući udžbenike ili pohađajući tečajeve. Tamna sezona je, dobro, tamna, ali također ima i složen i suh profil okusa, visoku karbonizaciju i sklonost kreativnoj upotrebi sastojaka koje očekujemo od zanatskih stilova seoskih kuća.

Finski sahti je najpoznatiji od njih, ali slična piva postoje u nordijskim i baltičkim zemljama: Osim razlike u okusu, pivari na farmi uglavnom toga nisu svjesni. Pronađeno je 62 recepta koji odgovaraju vašim kriterijima. 1 veliki žuti luk, grubo nasjeckano seosko pivo proizvodilo bi se prvenstveno od sastojaka dostupnih na farmi ili u njihovoj blizini, pa ima smisla da bi recept bio od nekoliko jednostavnih sastojaka.

Izraz seosko pivo sveobuhvatna je klasifikacija koja obuhvaća i objedinjuje mnoge jedinstvene podvrste piva, uključujući funky stilove poput saison, sahti, gotlandsdricka, biere de garde i drugih. Recept za domaće belgijsko tamno jako pivo sa žitaricama. Seosko pivo proizvodilo bi se prvenstveno od sastojaka dostupnih na farmi ili u njihovoj blizini, pa ima smisla da se recept sastoji od nekoliko jednostavnih sastojaka. Recept za tamnu zimsku sezonu iv. Izraz seosko pivo postao je sinonim za saison.

Saison saison je vrlo ukusno belgijsko seosko pivo sa nekim jedinstvenim karakteristikama. 1 veliki žuti luk, grubo nasjeckan Zamjenjujući tropske voćne note francuske sezone ili sezone ii za težu bananu, pruža klasičan karakter suhe paprike, i s njim je lakše raditi nego s dupontom. Srećom, ljekarna u zavoju, Oregon se odazvala mom pozivu za suradnju. Dodajte ekstrakt pečenog ječma u sladovinu na početku vrenja.

Farmhouse ales pokriva nekoliko varijacija za svaki stil, za ukupno osam recepata. Isto su uradili i sa zimom. Zgnječite na 159 °f (71 °c) 60 minuta. Od tada su belgijski i francuski zavodi skoro. Ova kolaboracija je odličan primjer kako se sahti može kuhati daleko od svog porijekla.

U sirovom pivu to se ne događa.

Belle saison je soj diastaticus koji omogućava pivarima da postignu veliko slabljenje karakteristično za ovaj klasični stil.

Neka vrsta jednostavnog šećera često se koristi za održavanje alkohola visokim uz očuvanje srednjeg tijela piva.

Recept za tamnu zimsku sezonu iv.

Saison saison je vrlo ukusno belgijsko seosko pivo sa nekim jedinstvenim karakteristikama.

Struktura recepta je slična kao i u druge dvije knjige u seriji.

Napravite svoju najbolju mračnu sezonu.

Tamna sezona je, dobro, tamna, ali također ima i složen i suh profil okusa, visoku karbonizaciju i sklonost kreativnoj upotrebi sastojaka koje očekujemo od zanatskih stilova seoskih kuća.

Izraz seosko pivo postao je sinonim za saison.

Pronađeno je 62 recepta koji odgovaraju vašim kriterijima.

Ovaj domaći recept koristi sljedeće sastojke:

Ovo suho seosko pivo zvano figlet pravi je teksaški dragulj!

To samo znači da sirovo pivo dobiva prepoznatljivo drugačiji profil okusa od kuhanog piva.

Američka tamna pšenica, iznimno glatke, suptilne karamelne note karakristalnog i#174 pšeničnog slada zaista sjaje u ovom lagano uskočenom pšeničnom pivu u američkom stilu.

Neka vrsta jednostavnog šećera često se koristi za održavanje alkohola visokim uz očuvanje srednjeg tijela piva.

Struktura recepta je slična kao i u druge dvije knjige u seriji.

Belle saison je soj diastaticus koji omogućava pivarima da postignu veliko slabljenje karakteristično za ovaj klasični stil.

Evo svega što trebate znati.

Dodajte ekstrakt pečenog ječma u sladovinu na početku vrenja.

Farmhouse ales pokriva nekoliko varijacija za svaki stil, za ukupno osam recepata.

Sahti je pivo s visokim procesom, a stare su tehnike ključ uspjeha.

Od tada su belgijski i francuski zavodi skoro.

Struktura recepta je slična kao i u druge dvije knjige u seriji.

Zrna usitniti na 153 ° f (67 ° c) jedan sat.

Saison saison je vrlo ukusno belgijsko seosko pivo sa nekim jedinstvenim karakteristikama.


Oh! Fudge Prairie Artisan Ales

Predlozi: Objasnite zašto dajete ovu ocjenu. Vaša recenzija mora razmatrati karakteristike piva (izgled, miris, okus, osjećaj) i vaš ukupni dojam kako bi se pokazalo da ste pivo legitimno probali. Nekonstruktivne recenzije mogu se ukloniti bez najave i na vašem računu se mogu poduzeti mjere.

Pomozite nam da budemo sjajni

3,94 /5 rDev -4,8%
pogledaj: 3.5 | miris: 3,75 | ukus: 4 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4

Boca od 355 ml servirana hladna u tulipanu. LCBO kupovina za 9,00 USD CDN. Ne mogu vjerovati da ovdje u Ontariju zapravo postoji pivo prerije. Pokupili smo 3 da bismo, nadamo se, podijelili neko bogatstvo. Ne može se razaznati datum punjenja, svejedno je u nekom kodu. Nadam se da nije prestar. Sretan mi rođendan.

Izgled - Sipa ponoćnu crninu s najtanjom i najtamnjavijom tamno preplanulom glavom koja nestaje potpuno za 15 sekundi. Nema vezanja. Zloslutno izgleda.

Miris - Melasa prije svega, sa pjenom, sladićem i blagom metalnom notom. Samo na nosu postoji neka pijavica. Pretpostavljam da je umiješano i malo mlijeka i tamne čokolade.

Ukus - Puno melase naprijed, s malo gorko -slatke čokolade, slatkiša i pića. Lagana slatkoća mliječne čokolade u ranom zaostalom okusu prije nego što se vratite na slatkiše i tamnu čokoladu.

Osećaj usta - Ogromno telo, glatko i gusto. Karbonacija je prilično niska. Lijepo, lagano zagrijavanje u stražnjem dijelu grla koje postaje asertivnije što više pijete.

Sve u svemu - Lijepo pijuckanje, dovoljno ukusna poslastica koja je prilično pijana i nije baš tako slatkasta kao što sam pokušao. Okusi i osjećaj su prisutni i možda je ovo stara boca, ali ostao sam pomalo potresen svojim početnim iskustvom u preriji. Ipak, vrijedna napojnica.

4,37 /5 rDev +5,6%
pogledajte: 4.25 | miris: 4 | ukus: 4,5 | osjećam: 4.5 | ukupno: 4.5

Flaširano u julu 2019. Sipa mrkocrnu boju sa debelom smeđom pjenušavom glavom. Zadržavanje glave je pristojno. Vezanje je dobro. Blago pečenje na aromi. Nabavite uglavnom tamno voće i tamnu čokoladu. Blagi viski. Bogat, kremast ukus. Opet tamno voće i crna čokolada. Nema kafe. Dobra podloga od viskija. Vrlo glatko. Teškog tijela s blagom karbonizacijom.

4.43 /5 rDev +7%
pogledajte: 4.25 | miris: 4.25 | ukus: 4,5 | osjećam: 4.5 | ukupno: 4.5

Ima laganu karbonizaciju sa natprosječnim tijelom. Ima gladak, kremast, mastan osjećaj koji proizvodi općenito izvrstan osjećaj
Aroma je svježe kuhana crna kava s niskim kiselinama, pržene smokve i šljive, burbon, prženi slad, alkohol, slatkiši pojavljuju se dok se zagrijavaju
Okus je slatkast, crna kafa sa niskom kiselinom i gorčinom. Pečena šljiva i smokva, kao i nešto zemljanog drveta
Kompleksno, zaista dobro napravljeno, s okusom i potpuno ga vrijedi isprobati. Flag se jako zagrijava po okusu i aromi

3,96 /5 rDev -4,3%
pogledaj: 3.75 | miris: 4 | ukus: 4 | osjećam: 3,75 | ukupno: 4

Boca od 355 ml. ABV 12,1%.
Izgled: Crno, Pola prsta mocha glave, Blago vezanje, Slabo zadržavanje, Slomljena kapica.
Aroma: Miriše baš kao & quot; maltezer & quot & quot; čokoladni bombon, mliječna čokolada, tamna čokolada, slatkiš, pečeni slad, vanilija, melasa, tamno voće, tamni kruh, pečeni orasi, sladić, slatki karmin, blagi karamel.
Osećaj u ustima: ispod celog tela, mršav, prilično pijan.
Okus: pečeni slad, mliječna čokolada, tamna čokolada, melasa, sladić, pečeni orasi, gorčina hmelja, Char.
Sveukupno:

4 /5 rDev -3,4%
pogledaj: 4 | miris: 4 | ukus: 4 | osjećam: 4 | ukupno: 4

Sipa se crno s prstom karamel pjene. Zadržavanje glave je u redu. Aroma je pečena, prepečena, orašasta, zemljasta slada sa krepkim tijestom i karamelom. Miriše gusto i puno uz zapaženu kvalitetu deserta. Okusni profil je pečen, prepečen, orašast, zemljast slad sa gustom smjesom tijesta po vrhu. Blago je sladak, uravnotežava početni gorki slad. Osećaj usta je gust i pun sa vrlo skromnom kremastošću. Sve u svemu, gusto pivo sa nekim desertnim kvalitetima koje balansiraju i dobro se slažu sa pivom u cjelini.

Služi se u tulipanu Speigalau od 15,5 oz iz boce od 12 oz.

4,25 /5 rDev +2,7%
pogledajte: 4.25 | miris: 4.25 | ukus: 4.25 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4.25

Boca od 12 unci sipana u Firestone Walker nonic - očigledno ovo pivo NIJE penzionisano ??

O: Ne prolazi svjetlost kroz ovaj napitak na izljevu - tamna glava boje moke.

S: Zaista lijepo, miriše na kombinaciju Pecivo Stout/Russian Imperial - melasa, javorov sirup, sladić. tostirana karamela i kakao.

T: Slijedi nos, a ja volim sirupastu melasu i izgorele šećere, tamnu čokoladu i javorov sirup, sladić i laktozu.

MF: Puno, viskozno i ​​ljepljivo tijelo. Čak i '' nejasno ''.

O: Lijepo piće koje očigledno izgleda kao desertno pivo, a isporučuje bez zamaranja. Alkohol je vrlo dobro skriven, prevladavaju tamne slatke note. Nisam siguran da bih ga identificirao sa „kolačićima“, ali definitivno je slatko i pečeno pivo.

4,59 /5 rDev +10,9%
pogledajte: 4.25 | miris: 4,5 | ukus: 4.75 | osjećam: 4.5 | ukupno: 4.5

Imao sam ovo večeras kod uzgajivača. Odličan posao Praire za kuhanje još jednog finog piva. Nije preslatko i definitivno je Stout vrijedno probati. Obožavam 11.5 ABV! Samo tako nastavite!

3.88 /5 rDev -6.3%
pogledajte: 4.25 | miris: 4.25 | ukus: 3.75 | osjećam: 3,5 | ukupno: 3.75

Sipa se poput motornog ulja prije taloženja oskudnog lista pjene boje kakija. Bogata aroma miriše na treset, tamnu čokoladu, lomljiv od kikirikija, tijesto za kolače, kao i na dašak ribizle i pića.

Uravnotežen ukus sadrži melasu, karamelu i zemljani, biljni hmelj sprijeda, dok tinjajući alkohol čini svoje na zadnjoj strani. Zagrijavanje izaziva note hrasta, vanilije i izraženiju toplinu. Srednje tijelo i prilično snažna karbonizacija stvaraju osjećaj usta koji je izrazito tanak za stasitog.

Moram priznati da, uprkos nadimku, ovdje dobivam malo smetnji. S tim u vezi, i dalje je čvrst - hrabar i uravnotežen, s dovoljno gorkog i slatkog da izazove slab udar. Pristojna, iako neupadljiva ponuda iz Prerije,

3,24 /5 rDev -21,7%
pogledaj: 3.75 | miris: 4 | ukus: 3 | osjećam: 2,5 | ukupno: 3

9 USD. To je ono što ovo košta. Nema sumnje, zbog nivoa alkohola. Ali nisam impresioniran.
Nema glave, nos ima previše metala, a zatim dolazi do pijanog, neuravnoteženog okusa, s ne baš impresivnim okusom. Nisam siguran gdje bi brownie trebao biti, ali nije ni ovdje. Skoro sve je isključeno u ovoj.
Uštedite svoj novac i kupite dva druga napitka koja su superiornija od ovog.

4,25 /5 rDev +2,7%
pogledajte: 4.25 | miris: 4.25 | ukus: 4.25 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4.25

Sipa crno s jednim prstom u boji boje moke koja brzo odlazi. Nekoliko sitnih vezica.
Nos je slatka mliječna čokolada, tamno slatko voće, toffees i viski na zadnjem sjedištu.
Usta su bogata i glatka, čokolada, tamno voće, čokoladni slad i viski.
Blaga gorčina, niska karbonizacija i lijepa duga završna obrada s dugotrajnom čokoladom i viskijem.
Još jedna dekadentna isporuka vrhunske pivare. Svaka čast !!

4.06 /5 rDev -1,9%
pogledaj: 3.75 | miris: 4 | ukus: 4.25 | osjećam: 3,75 | ukupno: 4

Skoro crna, polako stvara finu glavicu mliječne čokolade sa zadržavanjem minutu ili dvije.
Fokusirana aroma čokoladnog sladoleda, vrlo čiste čokolade, a ne gorke vanilije.
Puno kakaa na nepcu, svježe, čisto i bogato, a samo dodir gorčine okus čokoladne torte izgrađuje do kraja i zadržava kremastost, poput mliječnog šejka šapuće toplinu alkohola, baršunasto gladak osjećaj, niska karbonizacija, pravilan izgled tijela Količina zaostalog šećera je u opasnosti da nadmaši čokoladu.

Sjajan okus slatkog ukusa koji opravdava svoje ime, iako mu ne bi smetalo više gaziranja i topline, kako bi se uravnotežila slatkoća.

4,5 /5 rDev +8,7%
pogledaj: 4.5 | miris: 4,5 | ukus: 4,5 | osjećam: 4.5 | ukupno: 4.5

Malo više za mene sa strane čokolade. Mislio sam da će biti, tako da ništa protiv piva uopće nije uravnoteženo i pitko da ima tako bogat okus.

3,82 /5 rDev -7,7%
pogledaj: 4 | miris: 3,75 | ukus: 3.75 | osjećam: 4.25 | ukupno: 3.75

Duboko smeđe ulje, srednje viskoznosti iz slavine. Male količine bež glave koje se talože oko stakla. S padom piva stvaraju se mali uzorci čipke.

Otvaranje traje nekoliko minuta, ali nakon toga dobijete dobru količinu pečene, blago gorke kave i mliječne čokolade. Na repu postoji samo najmanji dodir tamnog voća koje sugerira da bi ovo moglo početi oksidirati. S obzirom na to, pročitao sam ovo zapažanje u drugim recenzijama pa bi to moglo biti jednostavno za kurs.

Zaista dobro zaobljeno na nepcu. Ponovo vas dočekuje voćnost šljive, ali brzo je zamjenjuje sadašnja zemljasta kvaliteta zrna kafe. Prepečene, zemljane komponente dobro su u kontrastu s onima u pekarskoj čokoladi i čistom kakaupu. Dok dok čitate kolačiće mislite "slatka bombona sa bombonama", ova pogađa više pomalo gorku, organsku stranu sastojaka.

Kao što se i očekivalo od Prairiea, izvrstan je osjećaj. Srednjeg tijela i glatko pojačalo, sa zaostalom ljepljivošću i srednje šumećom karbonizacijom koja presijeca dašak burne topline na repu.

dbrauneis iz Sjeverne Karoline

4,17 /5 rDev +0,7%
pogledajte: 4.25 | miris: 4 | ukus: 4.25 | osjećam: 4 | ukupno: 4.25

O: Izlijeva neprozirni gusti viskozni mlaz crne boje s umjerenim količinama fine aktivne vidljive karbonizacije i izrazito slabim tamno -smeđim smeđim borama + kestenjastosmeđim odsjajima. Pivo ima pjenušastu, pjenušavu tamnu boju boje moke koja se svodi na veliku mrlju tankog filma koja prekriva nešto više od 85% površine piva i tanki prsten na rubovima čaše. Primjećuju se male količine vezanja.

S: Nešto jače od umjerenih aroma pečene čokolade (definitivno podsjeća na pečenje kolačića) na vrhu umjerene arome tamnog + pečenog + čokoladnog slada s umjerenom količinom karamele + tamno voće (šljiva + smokva) slatkoće i primjesa zemljastog hmelj.

T: Unaprijed postoje umjereni okusi tamnog + pečenog + čokoladnog slada sa umjerenom količinom slatkoće karamele + tamno voće (šljiva + smokva). Nakon toga slijede umjereni do jaki okusi dobro pečene čokolade (pomislite na kolače) i slatkiša. Lagani okusi zemljanog hmelja. U finišu postoji umjerena količina pečene gorčine, ali se polako uravnotežuje zbog čokoladne slatkoće.

M: Punog tijela s umjerenim količinama karbonizacije. Glatko.

O: Lako pije s obzirom na jačinu i dobro skriva alkohol. Ne pije baš lako, ali više polagano pije i odlična je zamjena za tradicionalni desert nakon večere.

4,61 /5 rDev +11,4%
pogledaj: 5 | miris: 4 | ukus: 4.75 | osjećam: 5 | ukupno: 4.75

Ponekad se jednostavno morate suočiti sa stvarnošću. Ne osjećam mnogo mirisa po ovom pivu, pa pretpostavljam da ga moram zbog toga smanjiti. Postoji pomalo digresija gorčine u pozadini ukusa, pa pretpostavljam da i za to moram smanjiti ocjenu. Rekavši to .. SVETO GUBITO! Ovo je jedno finog okusa, INKENZIVNO SAKRIVANJE NA ČOKOLADU! Nisam mogao zamisliti koliko se toliko čokolade može uliti u pivo ... osim ako, naravno, nisam počeo računati koliko bi moglo koštati dodavanje čiste čokolade u pivo ... i evo nas. Jedno fino, intenzivno čokoladno pivo. Zaista mi se sviđa! Spektakularno preskupo za vas, momci s lakim pivom, ali nevjerojatno nagrađujući za avanturiste piva.

4,5 /5 rDev +8,7%
pogledaj: 4.5 | miris: 4,5 | ukus: 4,5 | osjećam: 4.5 | ukupno: 4.5

De 32gp. En copa Teku. Viendo Cristal Oscuro 1x07-08. Con galletas tostarica. Muy rico perfil chocolatoso. Aunque no oculta su fortaleza y marea un poco, se disfruta de principio a fin

4,15 /5 rDev +0,2%
pogledajte: 4.25 | miris: 4.25 | ukus: 4 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4.25

Nije loše. Izlijeva tamnosmeđu boju, blago prorijeđene boje po rubovima, blagu glavu i vezice. Miris je slatka čokolada na minimalnoj bazi slada. Čokolada je prisutna na okusu, samo nije jako rasprostranjena, unesite i malo oraha. Srednjeg tijela, blago zalijevano iz usta, ali sa uljnim osjećajem. Okus postaje sve jači dok se zagrijava. Vjerovatno je trebalo pregledati svježije. Pitam se je li izgubio dio čokoladnog okusa.

4,18 /5 rDev +1%
pogledaj: 4 | miris: 4 | ukus: 4.25 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4.25

Crne boje bez prodora svjetlosti. Nema glave. Aroma je pekarske čokolade i crnog slada. Kušam dekadentnu mliječnu čokoladu i slatkiše. Usta su žvakana, gusta i ljepljiva.

4,15 /5 rDev +0,2%
pogledajte: 4.25 | miris: 4.25 | ukus: 4 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4.25

Boca od 12 oz u pehar. Ovo je flaširano u ožujku 2019., dakle staro oko 5 mjeseci.

Debelo crno telo. Početna pristojna preplanula glava skuplja se u debeli prsten i pokrivač. u početku ostavljajući lijepu vezicu.

Arome pića, sušenog voća i likera od čokolade ipak dolaze.

Nakon kušanja dolazi čokolada, melasa i snažna toplina alkohola. Kako se zagrijava, postaje ugodniji i prilično se valja oko jezika. Međutim, pečena sladovina ima blagu gorčinu koja ga malo pokvari za ovo nepce, mada bi drugi mogli cijeniti to što siječe slatko.

Usta se potpuno zatvaraju, završite sagorijevanje čokolade s onom laganom gorčinom.

Sve u svemu, ugodan čokoladni carski pićak. Još nekoliko mjeseci odležavanja moglo bi oduzeti prednost okusu pečenog slada, ali to je lagano kucanje na ugodnom piću.

3.77 /5 rDev -8.9%
pogledajte: 4.25 | miris: 4 | ukus: 3,5 | osjećam: 4 | ukupno: 3.75

Našao sam ovo lokalno na tapi i rekao sam si, obožavam kolače! Ova je izuzetno slatka i slatka. Srednje teškog tijela i moglo bi se istaknuti kao desertno pivo.

Napomena: Moj barmen je bio na pravom mjestu s preporukom da isproba mješavinu 50/50 ove i Lost Coast kikiriki maslaca s čokoladom Stout. . . što je rezultiralo iznenađujuće ugodnim blagom.

4,25 /5 rDev +2,7%
pogledajte: 4.25 | miris: 4.25 | ukus: 4.25 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4.25

Da postoji "dekadentni čokoladni imperijalni stout na PED -u" u GABF -u, ovo bi bio odbjegli pobjednik.

Ovako, ovo je zaista dobro izvedeno tijesto koje sadrži HUUUUUUGE čokoladne arome i okuse. Ako ne volite čokoladu (ili slatkiše), klonite se ovoga.

Ako volite čokoladu (ili slatkiše), pričvrstite pojas, jer ovo je ukusna vožnja.

4,09 /5 rDev -1,2%
pogledaj: 4 | miris: 4.25 | ukus: 4 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4

ja i ovakvo pivo imamo zanimljivu vezu. ovaj dobiva propusnicu, ali moram zaboraviti da sam ga platio 7,50. preliveno crnom bojom s tankom tamnom tamnocrvenom glavom. prilično standardnog izgleda. nos je manje čokoladan nego što sam očekivao, što je bilo lijepo, s nagovještajima drugih slatkih stvari i vanilije s nekim zemljanim notama koje su neke stvari održavale mekim. Okus je bio prilično slatka mješavina čokolade i slatkiša s mrvicom topline koja se slijevala u neku zemljanost i više slatkiša. nikad nisam pakirao punč koji sam očekivao, ali je ipak bio bogat i ukusan. dosta vrućine, ali i dalje za piće. nije loše za ono što obično volite ili mrzite. Na pola puta sam ubacila sladoled

4,18 /5 rDev +1%
pogledajte: 4.25 | miris: 4.25 | ukus: 4.25 | osjećam: 3,5 | ukupno: 4.25

Izgled: Crno staklo ispušta maglovit rubinski sjaj kada se ozbiljno osvijetli. Bori se da zadrži tanak oreol pjene tamno smeđe boje.

Aroma: čokoladni sirup, lagana zemlja, javorov sirup.

Okus: Slatko, karamela, slad, kafa, boreći se da izgovori & quotfudge & quot jer nije baš tu, ali ima puno čokolade.

Osećaj u ustima: Tanko telo, niskokarbonatno, sa niskim zagrevanjem alkohola, uljno.

Sve u svemu: Veliko pivo, lako piće, koje nagoveštava opasnost. Vrlo je slatko, ali ima dovoljno pečenog zrna da mu donese složenost. Lijepo je to. Nisam sasvim siguran da vrijedi velike cijene (8,50 USD za ovu bocu od 12 oz), ali je dobro pivo.

4,3 /5 rDev +3,9%
pogledaj: 4 | miris: 4 | ukus: 4,5 | osjećam: 4.5 | ukupno: 4.25

O: Crna sa 1/2 "pjene od tamne boje i gomilom vezica.
N: Čokolada, kolačići, šećer i slad.
T: Žvakano pecivo/kolačić sa malo izgorjelog šećera i laganim sladnim okusima.
M: Srednji osećaj bez ABV -a, bogati ukusi.
O: Zaista dobro napravljeno pivo, bez zalogaja i okusa je u kontroli, nije preslatko ili gorko. LIJEPO!

4,13 /5 rDev -0,2%
pogledaj: 4 | miris: 4 | ukus: 4.25 | osjećam: 4.25 | ukupno: 4

Izliveno crno tijelo s minimalno kaki glavom koja brzo umire. Aroma u osnovi miriše na kolače. Glatka, gusta, laka za piće, cuga dobro sakrivena, ima okus čokoladnog sladoleda s malo & quotbrownie debljine & quot; i završava pomalo ljepljivo. Iako se može kritikovati kao pivo za jednu notu, vrlo je dobro i vrijedno ga je popiti.


Skuhavanje klona Merica iz zanatske radnje u preriji

U septembru smo moja supruga i ja imali sreće da ponovo otputujemo u San Diego, jednu od pivskih mekanica u SAD-u Uprkos tome što smo bili u pratnji naše 16-mjesečne kćerke, bili smo prilično dobri na odjelu za pivo, mislio sam da sam lično sam popio 36 novih piva tokom nedelje dok smo bili tamo. Uz izlete u zoološki vrt San Diega i nekoliko plaža, posjetili smo i Modern Times, Stone Brewing World Bistro & amp Gardens (lokacija stanice Liberty), Pizza Port Ocean Beach i nekoliko odabranih pivskih barova, poput Toronada.

Očekivano, mnoga piva koja sam popio bila su fantastična. potrošeno je mnogo vrlo hoppy IPA i DIPA! Međutim, jedno od mojih omiljenih piva na putovanju bilo je hmelj Saison koji je skuhala prilično nova pivovara pod nazivom Prairie Artisan Ales. izvan Tulse, Oklahoma. Da. Oklahoma. Skuhali su mnogo različitih vrsta Saisona, a ja sam se zvao 'Merica'. Bilo je nevjerojatno travnato i voćno, s dobrom količinom funka i po aromi i po okusu. Kad sam stigao kući, stigao je Wyeast 3711 francuski Saison kvasac koji sam naručio sa svog LHBS -a koji sam prvotno planirao za pravljenje klona Modern Times Lomaland ili nekog drugog Saisona, ali odlučio sam pokušati sastaviti recept za klon „Merice“.

Pretragom Interneta u potrazi za drugim pokušajima "Merica klonova" nije se pokazalo ništa. Međutim, na web stranici Prairie postoje neke korisne informacije:

"‘Merica je jednosladna sezona sa jednim hmeljem. Skuhana je sa sladnim pilsnerom i 3 lbs po bbl Nelson Sauvin hmelju. Pivo je kondicionirano sa 2 brett soja i vinskim kvascem."

Iako nikada prije nisam kuhao s hmeljem Nelson Sauvin, slučajno sam imao 8 oz od narudžbe koju sam napravio s hmeljem Yakima Valley prije nekoliko mjeseci. 3 lbs/bbl iznosi približno 8 oz za seriju od 5 galona. Savršeno! To je trebalo biti (Odricanje od odgovornosti: Ako se dobro potrudite, možete se uvjeriti u bilo šta u domaćem uzgoju). Nelson Sauvin je novozelandska sorta hmelja koja je u posljednjih nekoliko godina brzo rasla u popularnosti. Poznat je po jakom voćnom okusu i aromi: ogrozd, marakuja i grejpfrut, ili Sauvignon Blanc (bijelo vino).

Mislio sam da ću pokušati poslati direktnu poruku na Facebook račun Prairie, tražeći još malo pomoći oko recepta, ali nažalost nisu odgovorili. Uglavnom sam želio dobiti približnu sliku o rasporedu hmelja i otkriti je li pivo suho hmeljeno ili ne (pretpostavljao sam da je tako, zbog jake arome). Još sam malo prokopao i pronašao IBU-e (35) koji su navedeni na web stranici Shelton Bros. (uvoznici piva). Također napominju da je pivo "jako suho hmeljeno". Nakon još malo pretraživanja na web stranici Prairie, otkrio sam da je njihova standardna sezona (njihovo „svakodnevno“ pivo) suho uskočena s 1 lb/bbl Motueke, druge sorte hmelja na Novom Zelandu. Pretpostavio sam da je ovo dobar broj za pucanje u suhom preskakanju mog klona 'Merica', što iznosi oko 2,5 oz za 5 litara.

Suština recepta je bila laka, očigledno - 100% pilsner slad - sa 3 grama gipsa ubačenog u kašu, samo da se malo poveća nivo kalcijuma u mojoj vodi. Što se tiče hop-rasporeda, međutim, bio sam sam. Kada uskočite pivo na otprilike 35 IBU -a sa 8 oz u seriji od 5 galona, ​​a sorta hmelja ima alfa kiselinu % 11, čini mi se da morate izbjegavati bilo kakve rane dodatke hmelja, ili će IBU -ovi na pivu na kraju biti previsoki. Zafrkavao sam se s dodacima na Beersmithu i odlučio krenuti s tri u sve većim količinama: 1 oz na 10 minuta, 2 oz na 5 minuta i 2,5 oz na plamenu, s 15-minutnim strmim hmeljem. To bi mi trebalo otprilike oko 35 IBU -a. i nadamo se pakleno puno okusa i arome hmelja. I mnogo ostataka hmeljnog mulja.

  • Polovini će vremenom biti ubačeni ostaci boca iz nekoliko piva Brett.Pokušat ću početi bacati talog prije nego što 3711 potpuno završi fermentaciju, jer prema mom iskustvu s njim, može fermentirati NIZO, što Brettu ne bi ostavilo mnogo na putu šećera. Nije baš tačan pristup, ali nadam se da će biti u redu. Kad se čini da je gravitacija porasla, sušit ću hop otprilike tjedan dana, a zatim ga flaširati kakav je.
  • Druga polovica će biti fermentirana sa SAMO 3711, suho hmeljena sedmicu dana i flaširana bez Bretta. Mislim da je ovo dobar način da a) popijete Saison malo ranije i b) uporedite kvalitete koje Brett nada se dodaje drugoj polovici.

AŽURIRANJE: Nakon što sam tvitovao vezu do ovog posta, Prairie mi je odgovorio u vezi rasporeda skokova. Kažu da koriste 60-minutni dodatak gorčine (dakle, morao bi biti vrlo mali) i 1 lb/bbl whirlpool, 2 lb/bbl suhog hmelja. To prevodi na 2,5 oz Nelsona pri plamenu za seriju od 5 galona i 5 oz za suho uskočenje. Dakle, bio sam pravi za whirlpool, ali sam dodao hmelj na 5 i 10 minuta koji je većinom trebao ući u suhi hmelj.

Ciljevi recepta: (5,5 litara, 75% efikasnosti) OG 1.056, FG

6.5%

Zrna:
5 kg (100%) Bohemian Pilsner

Hmelj:
Nelson Sauvin - 28 g (11% AA) @ 10 min
Nelson Sauvin - 56 g @ 5 min
Nelson Sauvin - 70 g na vatri (kuhano 15 minuta)
Nelson Sauvin-78 g suvog hmelja tokom 7 dana (podijeljeno na dva dijela, 39 g za svaku polu-seriju)

Ostalo: 1/2 tab irske mahovine @ 5 min

Kvasac: Wyeast 3711 francuska sezona (sa predjelom od 1,5 l)

Voda: Fredericton gradska voda, 3 g gipsa filtriranog ugljikom u kaši

- Skuvano sam 7. oktobra 2013. godine. 60-minutna kaša sa 16,5 L udarne vode, zgnječena u malo pod ciljnom temperaturom od 151 F. Isprskana sa 5,5 litara vode od 168 F za konačnu zapreminu

- SG na 1.044, nešto iznad cilja 1.042. Kuhanje 90 minuta. Konačna zapremina nešto više od 5,5 litara. Hmelj je ispario 15 minuta, a zatim uključio hladnjak za potapanje. Ohlađeno do 64 F, pa sipano

10 l u bocu od 3 galona, ​​a ostatak u BB od 6 galona (puno truba je ušlo u ovu polovinu). OG na meti 1.056. Aerira se sa 60 sekundi čistog O2 za svaku polovicu i stavlja se u vešeraj, temperatura okoline oko 72 F.

- 8/10/13 - 14/10/13 - Tokom ove sedmice, vidljiva fermentacija nikada nije bila brza i žestoka, mjehurići je otprilike 3-4 puta u 10 sekundi u zračnoj komori, temperatura 70 F. Gravitacija se spustila na 1.009, pa sam pričvrstili toplotni pojas na dio koji nije Brett i uključili ga, podižući temperaturu do 70-ih. Ubacio je talog dve flaše Orvala u Brettov deo.

- 25/10/13 - Dodano je suho hmelje ne -Brettovom dijelu direktno u primarni.

- 29/10/13 - Ne -Brett porcije u bocama sa 85 g stolnog šećera, sa ciljem 3 vol. CO2 za 10 L i postignutom maksimalnom temperaturom od 78.

- 11.4.2013. - U narednih nekoliko sedmica, talog boca s još tri boce Orvala i jedne boce Allagash Confluence. Rack Brettov dio u sekundaru 12. novembra.

- 28/11/13 - Dodano suho hmelje u Brettov dio u sekundarni fermentor.

- 4/12/13 - Porcija Brett u bocama sa 67 g stolnog šećera (i

1/8 pakovanja Lalvin EC-1118 rehidriranog kvasca. beli vinski kvasac, nažalost shvatio sam da nemam kvasca od crnog vina), sa ciljem 3 vol CO2 za 2,13 galona sa maksimalnom temperaturom od 78 F.

- 24/12/13 - Napomene o degustaciji. dovraga, kakvo ukusno pivo! Ogromno prisustvo Nelsona, puno voća (posebno bobičastog voća). amazing! Blizu stvarne stvari, ali više hoppyja i nedostaje mu malo funkcioznog karaktera koji se teško može postaviti.


Upoznajte scenu zanatskog piva braće Emboldening Tulsa

Colin i Chase Healey nisu bili tako bliski dok su bili djeca, uglavnom zbog njihove starosne razlike, ali braća —Tulsa urođenici koji sada imaju 33 i 28 — uvijek su pazili jedno na drugo. Uzmite vremena Chase je pokušao spriječiti nekoliko nasilnika da ukradu sjedište autobusa Colin & aposs na putu kući iz škole.

& quotChase je stajao nasred prolaza i rekao djeci da "moraju prvo proći kroz njega", kaže Colin. & quotOdgurnuli su ga s puta i nastavili lupati glavom o prozor, ali on se barem zauzeo za mene. & quot

Putevi para i apossa spojili su se na mnogo drugačiji način deceniju kasnije kada je Chase odlučio svoju ljubav prema domaćem pivu usmjeriti u Prairie Artisan Ales i angažirao Colina za svog umjetničkog direktora. Pokrenut 2012. godine uz pomoć Oklahome i apossa, gotovo stoljetnog Krebs Brewing Co. (najpoznatiji po svojoj liniji piva Choc), nije prošlo mnogo vremena dok je zanatsko pivsko poduzeće zasjenilo posljednju svirku Chase & aposs (uhvativši se u koštac s tenkovima na COOP Ale Works) i obznaniti svoje prisustvo na regionalnom nivou.

Mnogo toga ima veze s načinom na koji su Healeyjevi ostvarili svoju nemirnu viziju. S Krebsom na mjestu za rukovanje proizvodnjom i flaširanjem i kuhanjem svega na način na koji izdavačka kuća tiska i pakuje LP-ove, 𠅌olin i Chase uspjeli su se usredotočiti na dizajn etiketa s lijevog polja i složene recepte koji su odmah odjeknuli kod potrošača i kritičara.

& quotMoj cilj za Prairie bio je stvoriti kreativan izlaz za sebe i Colina, & quot objašnjava Chase. & quotŽelio sam prodavati pivo na jedinstvenim mjestima i usput se zabaviti …. Imali smo sreću što smo cijelo vrijeme radili s posadom Krebsa. Njihov pivarski tim je vrlo talentovan, a [predsjednik] Zach [Prichard] je prirodni vođa. Sve što sam trebao učiniti je razviti stvari zbog kojih sam bio uzbuđen i oni su to izvršili. Zaista mi je pomoglo da ostanem koncentriran. & Quot

& quot; Bili smo jako ponosni na svoje dugo nasljeđe prije Prerije, & quot; dodaje Prichard, & quot; ali borili smo se da stvorimo pivo koje će odjeknuti među onima koji piju. U prvih nekoliko mjeseci bilo je jasno da je Prairie nešto posebno. & Quot

Između jedinstvenih crteža Colina i apossa i#x2014psihedeličnih škrabotina koje bi mogle proći za ploče u zaista osebujan strip —i Chase & aposs pobjednički niz sa saisonima i stoutima, Prairie je uspio postići opsežan distro ugovor sa Shelton Brothers na kraju 2012. Ovaj potez koji podiže profil, zajedno sa šačicom Evil Twin kolaboracija i omamljujući u house hitovi (Prairie & aposs zvjezdana bomba! serija imperijalnih stoutova svake je godine zarađivala gotovo savršene ocjene na RateBeer-u i BeerAdvocate-u), iznenada su male operacije Healeys & apos stavili na isti nivo kao i novoškolci poput Mikkellera, To Øl i Omnipolla. To je također zaslužilo Prairie kult koji slijedi unatoč odluci Chase & apossa da se odrekne svoje uloge glavnog pivara i proda Prairie Krebsu 2016. godine.

& quot; Nisam bio & apost iznenađen [njihovom ponudom], & quot objašnjava Chase. & quotOni i neki od mojih najboljih prijatelja. Zajedno smo radili na Preriji od prvog dana, tako da zapravo nikada nije bilo druge opcije. & Quot

Što se tiče razloga zašto se udaljio od svog koncerta s punim radnim vremenom manje od pet godina nakon što je osnovao Prairie, Chase kaže, "Mislim da sam shvatio svoja ograničenja kao menadžera više od svega, i znao sam da se promjena mora dogoditi kako bi Prairie nastavio napredovati. U osnovi sam se morao maknuti s puta …. Kad smo sklopili posao, momci su bili toliko uključeni i stvarali nove projekte, bilo je već olakšanje znati da je Prairie u dobrim rukama i nastavlja ići u uzbudljivom smjeru. & Quot

"Iskreno, ne vjerujem i ne vjerujem da se mnogo toga promijenilo", dodaje Colin. & quotBarem ne za mene. Ne vjerujem da bismo Chase he & apossa mogli zamijeniti nevjerovatnim. To je samo značilo da svi moramo to malo pojačati i popuniti te praznine. & Quot

Tu se planovi proširenja Prairie & aposs razlikuju od konkurencije. Za razliku od mnogih zanatskih pivara koji su sklopili milijunske, pa čak i milijarde dolara vrijedne ugovore o preuzimanju od matičnih kompanija Budweisera, Corone i Stelle Artois, Prairie ostaje posao u Oklahomi. Ljudi koji su zaduženi za njegov kontinuirani rast —, uključujući pivovaru u centru Tulse i radnu sobu u obližnjem Oklahoma Cityju — samo su se promijenili, donoseći svoju poslovnu oštrinu na način na koji kreativci često ne mogu.

I ovdje leži najbolji dio Prairie 2.0: Chase je još uvijek prisutan radi brainstorming sesija i posebnih događaja poput preuzimanja i večera, ali ne mora i ne mora brinuti o rezultatima kompanije i apossa. Nije da ima vremena, svejedno je prošlog ljeta obilježena jednogodišnja godišnjica američke Solere, još eksperimentalnijeg drugog čina Chasea i njegove supruge Erice. Uprkos ograničavanju prodaje kupcima u svoja dva mala točionika, afera DIY-or-die proglašena je drugom najboljom novom pivovarom na svijetu na godišnjoj nagradi RateBeer Best u januaru prošle godine.

Drugim riječima, sve konkurentnija i često prevrtljiva zajednica zanatskih piva već je prepoznala američku Soleru onakvom kakva je: proslava kiselih i spontanih aleja koje Chase stalno miješa, odležava i puni u boce za lokalne kupce koji sebe smatraju bliski prijatelji. Ili kako on kaže, "volim da sam mali i indie. Osećam se kao da imamo mnogo toga da shvatimo kao brend, pa je to od koristi dok manje ljudi zna šta se dešava i aposs je od pomoći. & Quot

Chase se također osjeća kao da "s vremena na vrijeme može izaći tamo" u smislu profila okusa i stilova piva. "Trenutno imamo dvostruku IPA-u Cherry Limeade kao omaž Sonic Drive-In-u", kaže on, "ali to & aposs napravljeno od organskih sokova, ništa umjetno. Volim izazov stvaranja odvažnih okusa. Ponekad čak može biti i van ravnoteže kada je & aposs tipično poenta. & Quot

Kao svakodnevni menadžer američkih poslova Solera & aposs, Erica se brzo nasmije na pitanje o "tipičnom danu u uredu", "rekavši:" Zbog toga zvuči tako službeno, ali uistinu je & aposs samo usrana soba pozadi pivare. Ili češće za mene, stol u našoj spavaćoj sobi. Često radim od kuće jer imamo [dvoje djece] koji su mi drugi & aposjob & apos.

Ona nastavlja, „QuotMultitasking je ono što najbolje radim svakog dana, možete me zateći kako vodim knjige, radim računovodstvo, punim narudžbe, označavam boce ili obavljam nasumične zadatke. Obično je sve to praktično na palubi u pivovari, a više malih projekata rješava naše malo osoblje i porodica. Svaki dan izgleda pomalo drugačije i apostrofira dio onoga što volimo u vezi s tim. & Quot

American Solera također donosi Chase & aposs životni krug na mnogo načina, od odlaska na posao zajedno sa svojom dragom u srednjoj školi do dovođenja starog prijatelja za inicijative brendiranja i ćudljiv dizajn boca. Ne samo u dizajnu ili umjetnosti, već je i Joe Cappa odrastao s Chaseom, a dvojac je često zajedno radio na dramskim i video projektima. Čak su pobijedili i na glumačkom takmičenju u srednjoj školi gdje je Chase odabrana da glumi ženski lik.

& quotNaš učitelj drame rekao nam je da je to užasna ideja i pozvao nas da oboje igramo muške likove, "kaže Cappa. & quotOdveli smo duet i osvojili prvo mjesto. Naš učitelj drame nam je napisao iskaznicu.

On nastavlja, "Naše prijateljstvo oduvijek je ukorijenjeno u umjetnosti", objašnjava Cappa. Vjerojatno nismo vidjeli apostola niti smo imali smisla družiti se ako nismo i apostoli jer smo zajedno napravili nešto. Ja sam uvijek vjerovao njegovom ukusu, a on izgleda vjeruje mom. Zanimljivo je i zato što mislim da je poruka koja stoji iza Prairie i American Solera slaviti prijateljstvo. Naša veza je doživotna. & Quot


Prairie Artisan Ales

Banka

Dobili ste značku Potvrđena avantura (nivo 74)!

Butylka

Prilično jedinstven sa sastojcima koji pogađaju u različito vrijeme. lijepa masna završnica oraha/oraha

Banka

Dobili ste značku Photogenic Brew (Nivo 40)! Zaradio ste značku Pucker Up (Nivo 9)! Značka Zaradio ste plodove vašeg rada (nivo 8)!

Wow tako ukusno! Vjerovatno mi postaje jedan od omiljenih

Butylka

Zaradio zaslužnu značku Independent U.S. Craft Breweries (Level 2)!

Butylka

Zaradio zaslužnu značku Independent U.S. Craft Breweries (Level 2)! Zaradio ste hopped up značku! Osvojili ste 2X značku (nivo 21)!

Iznenađujuće jako dobro s dobrim okusom višnje

Dobili ste značku Take It Easy!

Nisam siguran da morate - vrijedi pokušati

Butylka

Zaradio zaslužnu značku Independent U.S. Craft Breweries (Level 6)! Zaradio ste značku Zemlja besplatna (Nivo 24)!

Očigledno sam ovo već imao. Ali povećavam svoj rejting jer je to jebeno odlično

Rozliv

Dobili ste značku Potvrđena avantura (nivo 38)!

Samo za desert. Tako bogat i dobar

Butylka

Zaradio zaslužnu značku Independent U.S. Craft Breweries (Level 45)! Zaradio ste značku Sky's the Limit (Nivo 12)! Zaradio ste značku Beyond a Shadow of a Stout (Nivo 5)! Zaradio ste značku Pucker Up (Nivo 17)!

Banka

Rozliv

Butylka

Bolje dok zagrijava, ali uvelike zamah i promašaj. Aroma tussinovog nosa i kašlja. Ne sviđa mi se.

Rozliv

Osvojili ste značku Draft City (Level 31)!

Rozliv

Dobitnik značke Night Out! Zaradio ste značku Sredina puta (2. nivo)!

Hoch die Hände, Wochenende

Butylka

Zaradio zaslužnu značku Independent U.S. Craft Breweries (Level 18)! Zaradio ste značku Teška težina (Nivo 19)!

Butylka

Zaradio ste značku Morate ići (Nivo 37)! Zaradio ste značku Beyond a Shadow of a Stout (Nivo 23)!

alt = "Bobby K. avatar" /> /> /> /> /> />

Lokacije pivara

Verified

Prairie OKC Oklahoma City, OK

Vrhunska piva

Bomba! Stout - Imperial / Double Coffee

Christmas Bomb! Stout - Imperial / Double

Birthday Bomb! Stout - Imperial / Double

Standardna seoska kuća Ale - Saison

Phantasmagoria IPA - Imperial / Double

Paradise Stout - Imperial / Double

Rainbow Sherbet Sour - Fruited

Vape trikovi kiseli - voćni

Funky Gold Mosaic Sour - ostalo

Double Dunk Stout - Imperial / Double

Popularne lokacije

Verified

Prairie OKC Oklahoma City, OK

Verified

Lowe’s Foods predstavlja virtualni lov na pivo Charleston, NC

Verified

BrewDog Malmö Malmö, Skåne län

Verified

McNellie's - Tulsa Tulsa, OK

Verified

Szynkarnia Local Food & Multitap Wrocław, Województwo dolnośląskie

Verified


Prairie Artisan Ales

Došlo je do greške prilikom pretraživanja.
Pokušajte ponovo ili promijenite pojam za pretraživanje.

Stout - Imperial / Double Coffee

Bomba! je carski stas odležao na Nordaggiovim zrnima espressa, čokoladi, zrnu vanilije i paprikama s ancho čileom. Svi se okusi spajaju kako bi se stvorio istinski … Pročitajte više

Bomba! je carski stas odležao na Nordaggiovim zrnima espressa, čokoladi, zrnu vanilije i paprikama s ancho čileom. Svi se okusi spajaju kako bi nastalo zaista jedinstveno pivo. Paprike dodaju pravu količinu topline kako bi upotpunile intenzivne okuse kave i čokolade. Čitajte manje

Bomba! koje svi znamo i volimo, uz dodatak božićnih začina - cimet, đumbir i muškatni oraščić.

Bomba! koje svi znamo i volimo, uz dodatak božićnih začina - cimet, đumbir i muškatni oraščić. Čitajte manje

Imperijalni stas odležao na kafi, kakao zrncima, zrnima vanilije i čile paprikama. Završeno sa karamel sosom.

Imperijalni stas odležao na kafi, kakao zrncima, zrnima vanilije i čile paprikama. Završeno sa karamel sosom. Čitajte manje

Prairie Standard je naše svakodnevno pivo. Njegova lagana, oštra sezona sa hmeljastim završetkom. Ovo pivo je suho uskočeno 1 lb po bbl sa hmeljem Motueka. Prekrasan … Pročitajte više

Prairie Standard je naše svakodnevno pivo. Njegova lagana, oštra sezona sa hmeljastim završetkom. Ovo pivo je suho uskočeno 1 lb po bbl sa hmeljem Motueka. Ljupki novozelandski hmelj sa začinskom aromom i aromom poput limete. Čitajte manje

Phantasmagoria je IPA s niskim okusom slada, ali s visokim udjelom hmelja. Ovo pivo kuhamo kao znak za veliko hmeljano pivo zapadne obale. Koristimo terete … Pročitajte više

Phantasmagoria je IPA s niskim okusom slada, ali s visokim udjelom hmelja. Ovo pivo kuhamo kao znak za veliko hmeljano pivo zapadne obale. Koristimo puno citrusnog i borovog hmelja na kraju vrenja i u fermentoru kako bismo od ovog piva napravili hmeljno iskustvo. Čitajte manje

Imperial Stout odležao na kokosu i vaniliji.

Imperial Stout odležao na kokosu i vaniliji. Čitajte manje

Letnje kiselo pivo sa malinama, ananasom i narandžom. Učinite si uslugu i bacite je u hladnjak na putu do bazena ili rijeke, zaslužujete … Pročitajte više

Letnje kiselo pivo sa malinama, ananasom i narandžom.
Učini si uslugu i baci je u hladnjak na putu do bazena ili rijeke, zaslužuješ dugu! Čitajte manje

Kiselo pivo odležano na višnjama

Kiselo pivo odležano na trešnjama Čitaj manje

Imperial Stout pripremljen sa Oreo kolačićima.

Imperial Stout pripremljen sa Oreo kolačićima. Čitajte manje

Stout - carska / dvostruka zobena kaša

Bačva od rakije od jabuka odležala Noir

Bačva od rakije od jabuka u crnoj boji Čitaj manje

Odležano u buradima sa rumom sa kafom, dodavanjem zrna kakaa, zrna vanilije i čilija.

Odležano u buradima sa rumom sa kafom, dodavanjem zrna kakaa, zrna vanilije i čilija. Čitajte manje

Stout - carska / dvostruka zobena kaša

Vanilla Noir je Prairie Noir odležana od organskih, fer trgovačkih zrna vanilije, i recimo da je potrebno puno pasulja! Okus vanilije komplimentira … Pročitajte više

Vanilla Noir je Prairie Noir odležana od organskih, fer trgovačkih zrna vanilije, i recimo da je potrebno puno pasulja! Okus vanilije nadopunjuje proces starenja bureta viskija i dodaje ukusan sloj pivu. Čitajte manje

Prairie Flare! Flare (da, tako ga pišemo) je naša guska kojoj smo dodali agrume. Ovo pivo je pomalo trpko, pomalo slano i … Pročitajte više

Prairie Flare! Flare (da, tako ga pišemo) je naša guska kojoj smo dodali agrume. Ovo pivo je pomalo trpko, pomalo slano i ima lijepu ravnotežu od voća i začina. (Narandža i korijander) Manje čitajte

Birra je lagano seosko pivo sa sjedarom. Hrskav je s notama crnog papra i naranče i savršeno se slaže s hranom.

Birra je lagano seosko pivo sa sjedarom. Hrskav je s notama crnog papra i naranče i savršeno se slaže s hranom. Čitajte manje

Stout - carska / dvostruka peciva

Imperijalni staut skuhan sa kolačićima

Imperijalni staut skuhan sa kolačićima Čitaj manje

Prairie Hop je naša sezona vođena hmeljem. Ovo pivo je prepuno hmelja Simcoe i Citra.Note breskve, manga i mandarine mogu se pronaći u okusu … Pročitajte više

Prairie Hop je naša sezona vođena hmeljem. Ovo pivo je prepuno hmelja Simcoe i Citra. U okusu i aromi ovog piva nalaze se note breskve, manga i mandarine. Pivo se suši što pomaže hmelju da mudro iskoči iz čaše. Čitajte manje

Imperial Stout skuhano s obilnom količinom vanilije i oraha.

Imperial Stout skuhano s obilnom količinom vanilije i oraha. Čitajte manje

Kiselo pivo s borovnicama i koricom limuna.

Kiselo pivo s borovnicama i koricom limuna. Čitajte manje

‘Merica je jednosladno pivo sa jedno hmelja. Skuhava se s podnim sladnim pilsnerom i 3 lbs po bbl hmelja Nelson Sauvin. Pivo je kondicionirano … Pročitajte više

‘Merica je jednosladovo pivo s jedno hmelja. Skuhava se s podnim sladnim pilsnerom i 3 lbs po bbl hmelja Nelson Sauvin. Pivo je kondicionirano sa 2 brett soja i vinskim kvascem. Hmelj Nelson daje arome bijelog vina, dok Brettanomyces pivu dodaje sočan kvalitet. Čitajte manje

Imperial Stout odležao u burbonskim bačvama s kokosom i vanilijom

Imperial Stout stariji u burbonskim bačvama s manje čitanja kokosa i vanilije

Stout - Imperial / Double Coffee

Imperial Stout s prženom kavom od maslaca od kikirikija.

Imperial Stout s prženom kavom od maslaca od kikirikija. Čitajte manje

Stout - carska / dvostruka zobena kaša

Veliki carski stout odležao u jamajčanskim bačvama s rumom.

Veliki carski stout odležao u jamajčanskim bačvama s rumom. Čitajte manje

Saison kuhana s agrumima, lakto i bret.

Saison kuhana s agrumima, lakto i bret. Čitajte manje

Prairie Ale je naša klasična sezona. Ovo pivo kuhamo sa pilsner sladom, pšeničnim sladom, pšenicom u pahuljicama i šećerom od trske. Koristi se zdrava doza saaz hmelja … Pročitajte više

Prairie Ale je naša klasična sezona. Ovo pivo kuhamo sa pilsner sladom, pšeničnim sladom, pšenicom u pahuljicama i šećerom od trske. Zdrava doza saaz hmelja koristi se za dodavanje pikantnog elementa pivu. Prairie Ale fermentira se mješavinom alevog kvasca, vinskog kvasca i brettanomycesa. U ovom pivu se mogu pronaći note crnog bibera i ananasa. Čitajte manje


Stillwater 12 pakiranja, Prairie Cherry Bomb i još mnogo toga stižu iz Abu Nawasa ove sedmice!

Prairie Artisan Ales You Gotta Horchata 12/12oz – Horchata inspiriran Imperial Stout s cimetom, vanilijom i šećerom. Zagrijte se ove zime s našim najnovijim stout-om, You Gotta Horchata! Ova poslastica prepuna je cimeta, vanilije i šećera i zadovoljit će vašu žudnju, bilo da je slatka ili gazirana! 10,8% ABV.

Prairie Artisan Ales Paradise 12/12oz boce – Imperial Stout s vanilijom i kokosom. 13% ABV.

Prairie Artisan Ales Moscow Mule 6/4/12oz CANS – Moscow Mule Double Hard Seltzer. 8,7% ABV.

Prairie Artisan Ales Slush 6/4/12oz LIMENE – Kiselo pivo s jagodom i malinom. Završen sa svježom koricom limuna i limete. 6,1% ABV.

Prairie Artisan Ales Rainbow Sherbet 6/4/12oz LIMENE – Jeste li ikada pili dugu? Pa, sad možeš! Kiselo pivo s malinama, ananasom i narančom. 5,2% ABV.

Prairie Artisan Ales Spectrum 6/4/12oz CAN – kiselo pivo s cimetom, hibiskusom i čili papričicama. 5,3% ABV.

Prairie Artisan Ales Plum Conundrum 6/4/12oz KANOVI – Kiselo pivo sa šljivom, crnim ribizlom i kupinom. 5,2% ABV.

Prairie Artisan Ales Blueberry Boyfriend 6/4/12oz MOŽE – Kiselo pivo s borovnicama i limunovom koricom! Taman na vrijeme za zagrijavanje, ili se barem nadamo! 5,4% ABV.

Prairie Artisan Ales Vape Tricks 6/4/12oz KANOVI – Kiselo pivo starije od trešanja. 5,9% ABV.

Prairie Artisan Ales Pink Guava Funk 6/4/12oz CANS – Sour Ale s Brettom i Pink Guavom. 6,3% ABV.

Prairie Artisan Ales Cocoa Berry 6/4/12oz CANS – Imperijalno kiselo pecivo s narančom, limunom, limetom, malinom, borovnicom, grejpom, kakao zrnima i prepečenim sljezom. 7,5% ABV.
Prairie Artisan Ales Millennial Mansion 6/4/12oz CANS – Imperial Sour Ale s korom naranče, korom limuna, limetom, borovnicom, trešnjom i sljezom. 7,7% ABV.
Prairie Artisan Ales Prairie Flare 6/4/12oz CAN – Gose s citrusnim voćem i korijanderom. 5,4% ABV.
Prairie Artisan Ales Standard 6/4/12oz CAN – Lagana, hrskava seoska kuća Ale suho hmeljena sa hmeljem Motueka, ljupkim novozelandskim hmeljem sa začinskim okusom i aromom nalik limeti. 5,6% ABV.

Prairie Artisan Ales Phantasmagoria 6/4/12oz CAN – Big, Bold Double IPA. 8,0% ABV.


Čitaoci s najboljim pivom u 2019. ' Izbor: Ko ga najbolje kuha?

Za naše izdanje Best in Beer 2019 tražili smo vaše omiljene pivare osam različitih stilova piva. Evo rezultata.

Rang svake pivare za 2018. godinu naveden je u zagradama a ( +) znači da se nije pojavio na prošlogodišnjoj listi.

Omiljeni Saison Brewer

1. Brasserie Dupont (1)
2. Hill Farmstead (5)
3. Bulevar (2)
4. Allagash (6)
5. Ommegang (3)
6. Funkwerkovi (4)
7. Jester King (7)
8. Sporedni projekat (13)
9. Sante Adairius (15)
10. Pivara Vivant (8)
11. Farma kupina (18)
12. Kriva štap (1)
13. Vesela bundeva ( + )
14. Oxbow ( + )
15. Prairie Artisan Ales ( + )
16. Nova Belgija ( + )
17. Isključena boja ( + )
18. Goose Island (16)
19. Sveta Gora ( + )
20. Glava psa ( + )

Omiljeni Stout ili Porter Brewer

1. Osnivači (1)
2. Guinness (2)
3. Lijeva ruka (3)
4. Bell's Brewery (7)
5. Goose Island (5)
6. Sjeverna obala (4)
7. Logika boce ( + )
8. Firestone Walker (12)
9. WeldWerks ( + )
10. Prairie Artisan Ales (15)
11. Rušenje Golijata ( + )
12. Višegodišnje ( + )
13. Kuća na drvetu ( + )
14. Deschutes (6)
15. New Holland (8)
16. Samuel Smith ( + )
17. Kamen (10)
18. Bruery (16)
19. Alesmith (9)
20. Fremont (18)

Omiljeni pivar u stilu opatije

1. Ommegang (1)
2. Westvleteren (4)
3. Allagash (3)
4. Chimay (2)
5. Nova Belgija (7)
6. Sveti Bernardus (5)
7. Westmalle (6)
8. Rochefort (10)
9. Izgubljena opatija (11)
10. Duvel (8)
11. Unibroue (9)
12. Bulevar (12)
13. Orval (18)
14. Avery (15)
15. La Trappe (14)
16. Sjeverna obala ( + )
17. Firestone Walker ( + )
18. Spencer ( + )
19. Poreski službenik ( + )
20. Weyerbacher (19)

Omiljeni pivovar od pale ale

1. Sierra Nevada (1)
2. Tri Floyda (3)
3. Oskar Blues (2)
4. Rušenje Golijata (8)
5. Brčko seosko imanje (7)
6. Pola jutra ( + )
7. Trillium (4)
8. Bell's Brewery (6)
9. Kuća na drvetu (14)
10. Lagunitas (12)
11. Nova Belgija ( + )
12. Osnivači (9)
13. Deschutes (5)
14. Firestone Walker (10)
15. Maine Beer Co. (16)
16. Novi Glarus ( + )
17. Odell (13)
18. Samit (20)
19. Mesar hmelja ( + )
20. Bulevar (11)

Omiljeni pivar od kisele ili divlje ale

1. Jester King (2)
2. Kriva štap (4)
3. Cantillon (1)
4. Vesela bundeva (3)
5. Sporedni projekat (10)
6. Ruska reka (7)
7. Wicked Weed (5)
8. Kaskada (6)
9. Bruery Terreux (11)
10. Rijetko bure (8)
11. Nova Belgija (9)
12. Allagash (12)
13. 3 Fonteinen (19)
14. Casey Brewing & amp (17)
15. Glava psa ( + )
16. de Garde (13)
17. Uzvisina ( + )
18. Lindemanns ( + )
19. Hudson Valley ( + )
20. Novi Glarus (15)

Omiljeni Lager Brewer

1. Samuel Adams (1)
2. Jack's Abby (2)
3. Bierstadt Lagerhaus (4)
4. Firestone Walker (3)
5. Yuengling (5)
6. Porodica Suarez (7)
7. Pilsner Urquel (6)
8. Brooklyn (13)
9. Goveđi rep ( + )
10. Osnivači (10)
11. Pobjeda (11)
12. Wibby ( + )
13. Živi hrast (14)
14. Chuckanut (12)
15. pFriem ( + )
16. Austin Beer Garden ( + )
17. Ayinger (20)
18. Farmstead Hill ( + )
19. Mitropolit ( + )
20. Zarez ( + )

Omiljeni američki IPA Brewer

1. Ruska reka (2)
2. Kamen (1)
3. Bell's Brewery (4)
4. Sierra Nevada (3)
5. Firestone Walker (7)
6. Ballast Point (8)
7. Kuća na drvetu ( + )
8. Glava psa (5)
9. Lagunitas (6)
10. Osnivači (12)
11. Alhemičar ( + )
12. Odell (9)
13. Three Floyds ( + )
14. Cigar City (16)
15. Zeleni blic (11)
16. Surly (14)
17. Deschutes (19)
18. Maine Beer Co. (13)
19. Rušenje Golijata ( + )
20. Pola jutra (15)

Omiljeni Hazy IPA Brewer

1. Kuća na drvetu (1)
2. Sijera Nevada (4)
3. Trillium (2)
4. Alhemičar (3)
5. Zavarivači (5)
6. Druga polovina (10)
7. Stara nacija ( + )
8. Mesar hmelja (11)
9. Hill Farmstead (8)
10. Moderna vremena (9)
11. Monkish (16)
12. Nova Belgija (12)
13. Braća Bissell (13)
14. Firestone Walker ( + )
15. Odličan pojam (7)
16. Uski kolosijek ( + )
17. Revizija ( + )
18. Ibradata sa bradom ( + )
19. Bell's Brewery ( + )
20. Vanjski domet ( + )


Pitali smo 12 pivara: Koje je najbolje pivo za saradnju u posljednje vrijeme?

Kad je osoblje VinePaira sastavilo godišnju listu najboljih piva za 2020., podsjetilo ih se na nastavak pojavljivanja piva za suradnju zasnovanih na uzrocima kao agensa promjena u odnosu na izvanredne društvene izazove. Nedvosmisleno, ove vrste dobronamjernih partnerstava bile su pivovare i#8217 primarni alat za suočavanje s krizama bez presedana i dugogodišnjim, od pandemije koronavirusa do sistemskog rasizma i policijske brutalnosti.

Za godinu dana za razliku od bilo koje druge, jedne od distanciranja, jedne od podjela, vrlo uspješnih inicijativa poput Weather Souls ’ Black Is Beautiful, Other Half ’s All Together i Threes ’ People Power vidjeli su proizvođače piva svih veličina i oblika, i iz cijelog svijeta, udružujući snage za rješavanje gorućih društvenih problema.

Uobičajeno, suradnja pivovara proizlazi iz manje uznemirujućih okolnosti. Pivari koji se međusobno dive okupljaju se jedno popodne kako bi razgovarali, podijelili pivo i, naravno, objavili fotografije na društvenim mrežama. (Mehanika projekta, poput dizajna recepta, često se iscrpljuje putem e -pošte ili teksta prije sastanka.) Bez obzira na poticaj, ovo partnerstvo postalo je sastavni dio industrije zanatskog piva - i kao takvo, sada se redovno proširuje izvan svijeta pivovare uključivanje muzičara, sportskih timova, televizijskih emisija i svih vrsta partnerstava u okviru njihovih zajednica.

Ovaj zaljubljeni poster treba svakom ljubitelju piva

Imajući to na umu, pitali smo se: Koja su najupečatljivija piva za saradnju koja su nedavno izašla? Da bismo pronašli najbolje primjere trenutka, razgovarali smo s 12 pivara širom zemlje o njihovim favoritima (od učesnika se tražilo da uzmu u obzir samo one naslove objavljene u prethodnih 10 mjeseci).

Od slastičarnica do pivnica, evo šta su stručnjaci odabrali za najbolja kolača za pivo.

Najbolja piva za saradnju koje preporučuju pivari

  • Bierstadt Lagerhaus i Bagby Beer Company 'Tmavè 13'
  • Pivo Gnome "Watershed" s Rosalie Haizlett i Nine Mile Run Watershed Association
  • Side Project Brewing ‘Leaner Blend #2’ (sa Casey Brewing & blendom pojačala)
  • Karl Strauss i pivo modernog doba ‘Mozaična oaza’
  • Ljuta stolica za pravljenje piva i prerijski zanatlija Ales 'Pomoćna staza u dobi od bačvi'
  • Varenje vitamina Sea i granje i noževi "Driftwood Double IPA"
  • Pivovara Highland Park i pivovara obrtnika "Nastavljaju dalje"
  • Cellarmaker Brewing i Sante Adairus Rustic Ales ‘Hop Survivor’
  • Kompanija Side Project Brewing and Anchorage Brewing Company 'For Gabe'
  • Ostalo polu -pivo FLX i Swiftwater pivovarstvo „Peabody Punch“
  • Green Cheek Beer Co. i Track Brewing Co. 'Strogo govoreći'
  • Bhramari Brewing Co. i Birds Fly South Ale Project ‘Out back Counting Stars’

Nastavite čitati za detalje o svim preporučenim pivima!

“Saradnja Bierstadt Lagerhausa i#8217 s Bagby Beer Tmavè 13 bilo je najbolje kolabarsko pivo koje sam [nedavno] pio. Iako su oba proizvođača sinonim za promišljeno, vrhunsko pivo, ovaj tamni lager u češkom stilu posebno je spektakularan zbog iskustva koje ističe. Ima arome koje podsjećaju na slabo osvijetljenu prašku dvoranu i nepce zasićeno smijehom u trbuhu i doživotnim prijateljstvima. Inspirativna saradnja koja se odnosi na poštovanje prijateljstva i zajednice isto koliko i na pravljenje piva svjetske klase. Ljudi su ono što pivo čini posebnim, a Tmavè 13 je lijep podsjetnik na to. ” —Phil Joyce, suvlasnik i blender, Amalgam Brewing, Denver

“Dancing Gnome ’s Watershed, prvi u cjelogodišnjoj seriji saradnje sa ilustratorkom iz Zapadne Virdžinije Rosalie Haizlett i Pittsburgh's#9217s Nine Mile Run Watershed Association, zaista mi je stao. Dancing Gnome će svakog mjeseca objavljivati ​​novo pivo sa umjetničkim djelima etikete Haizletta koje slavi ekologiju rijeka i potoka Zapadne Pensilvanije, a dio prihoda od prodaje konzervi doniran je projektima za očuvanje trke Nine Mile ’. Watershed, prvi u ovoj suradničkoj seriji, je IPA u stilu Nove Engleske sa Galaxyjem, Nelsonom i Elom. Zaista sam uživao u laganoj gorčini sprijeda uparenoj s asertivnim aromama tropskog voća, grožđa i citrusa i jastučastim osjećajem u ustima koji je sve to zaokružio. Imao je odličnu ravnotežu i kompleksnost aroma hmelja i blijedih nota slada. Plesni Gnome izbacio je ovog iz parka, svidjelo mi se umjetničko djelo konzervi, a sjajno je što pivovara svojim pivom pomaže u korist vanjskih organizacija. ” —Lauren Hughes, glavni pivar, Necromancer Brewing, Pittsburgh

„Obožavam Side Project, pa sam bio oduševljen kada mi je jedan prijatelj poklonio bocu Leaner Blenda #2, u saradnji pivovare sa Casey Brewing & amp Blending, kako bih proslavio kupovinu moje prve kuće. Sedam mjeseci u vinskim bačvama daje ovoj sezoni miješanih kultura trpku suhoću koja graniči s nakupljanjem usta, ali ne prelazi granicu. Prirodno je gazirana i lijepo šumeća, a dodatak sočnih Missouri breskvi stvara osjećaj boce i okus ljetnog sunca. Ukratko, ova sezona je savršeno seoska kuća, a da nije pretjerano funky, pa možete uživati ​​u više od jedne bez da vas zatrpa konjska ćebad. ” —Kate Russell, osnivačica i pivarica, Hopkinsville Brewing Company, Hopkinsville, Ky.

“Najbolje pivo za saradnju koje sam nedavno ’ve imao bio je prekrasna IPA pod nazivom Mosaic Oasis, koju su skuvali Karl Strauss i Modern Times. Budući da smo u San Diegu, svi smo opsednuti hmeljem i ovo pivo zaista pogađa tu hmeljnu želju koju dobijem oko 17 sati. svaki dan. Zovu ga San Diego IPA, što znači da je super svijetle boje i ima relativno nisku gorčinu kako bi arome i okusi hmelja - u ovom slučaju Mozaika - zaista zasjali i bili zvijezda. Ima gotovo eksplozivnu aromu grejpa i mandarine, zajedno s nekim lijepim tropskim notama koje ga uravnotežuju. Lijepa suha završna obrada čini ovo pivo super pitkim, a ipak ima puno karaktera. ” —Doug Constantiner, suosnivač i izvršni direktor, Societe Brewing Company, San Diego

“Barrel-Aged Adjunct Trail, od Angry Chair i Prairie Artisan Ales, savršen je brak onoga što obje ove pivare rade tako dobro. Ova imperijalna slatka riba u burbon-buradima, sa kafom od kokosa i lješnjaka, nudi tone bačvastog karaktera i uravnotežene dodatke koji ne zasjenjuju cijev, već ga nadopunjuju. Slatko, ali ne pretjerano. To je jednostavno sve što želite od žestokog tijesta od ova dva titana. ” —James Herrholz, Brewer, Corporate Ladder Brewing Company, Palmetto, Fla.

“Imao sam sreću da ulovim limenku Driftwood dvostruke IPA -e od Vitamin Sea i Branch and Blade dok sam s ovim potovarnom pravio vlastitu suradnju. Bila je to prava poslastica, počevši od privlačne etikete i guste žute boje. Pije dodir slatko i nevjerojatno meko, ali s definiranim rubovima. Upravo ovo tražim u ovakvom pivu. Riwaka me zaista oduševila i uvijek sam začuđen upotrebom hmelja Motueka od strane Vitamin Sea. ” —Caleb Hiliadis, glavni pivar, Amherst Brewing, Amherst, Mass.

“Volio sam sezonu pod uvjetom da u bocama nosi naziv Continuing On pivovare Highland Park i Craftsman Brewery. Imao je suptilne note kleke i žalfije na nosu - prekrasnu biljnu, slanu kvalitetu. Postojala je savršena kiselost, sa malo koštuničavog voća i korom limuna, i sjajnom strukturom tanina. Gorčina je u savršenoj ravnoteži, što je rijetkost ovih dana. Mogao bih nastaviti piti ovo cijeli dan. ” —Shawn Bainbridge, vlasnik i pivar, Halfway Crooks Beer, Atlanta

“U mom životu nije nedostajalo maglovitih IPA -a otkad sam se preselio u Brooklyn iz područja Baya, ali izgleda da na Zapadu više vole terpene sa svojim sokom. Moj prijatelj mi je poslao paket za njegu sa podrumom i Sante Adairus ’s Hop Survivor, i vratio sam se nazad. Jeste li ikada izrezali limetu ili ananas i uhvatili miris borovine? Mopueka i Simcoe hmelj preplavljuju vas upravo tom vlažnošću, dok Kolumbo zaokružuje zemljanu stranu, a Galaxy daje plodnost da ovo bude jedna od mojih omiljenih 2020. ” —Daniel Gadala-Maria, Brewer, Other Half Brewing, Brooklyn

“Za Gabea, saradnja Side Side -a i Anchoragea u čast proslavljanja osnivača potonje pivovare, Gabea Fletchera, na njegovom poslu i 10 godina, savršeno pokazuje snagu svakog brenda. Ova mješavina ječmenog vina i krupnog, s nitima s obje strane, kombinira nježne note bačve od burbona s profilom slada koji se može opisati samo kao zadivljujući. Snažna komponenta balansira ječmeno vino na način koji smanjuje slatkoću bez gubitka buradi koje su zvijezda predstave. ” —Wade Meyer, Brewer, WeldWerks Brewing Co., Greeley, Colo.

“Odabrao sam lokalnu suradnju između Other Half FLX -a i Swiftwater -a pod nazivom Peabody Punch. To je 8 -postotni ABV Berliner weisse pun ružičaste guave, limete, zelenog čaja i mliječnog šećera. Umjesto niskog ABV-a iz Berlina, što je standard za stil, ova dva velika lokalna brenda i naši prijatelji postali su veliki i odvažni. A zašto ne? Volim vidjeti kako se ova zajednica okuplja i stvara zanimljive i jedinstvene predstave o klasičnim stilovima. Pivo vas pogađa ružičastom guavom sprijeda, vodeći u tračak zelenog čaja s limetom. Završava čisto sa suptilnim nagovještajem trpkosti. Vrlo osvježavajuće i voćno s velikom okosnicom. Definitivno se ne pije kao pivo od 8 posto. Dvije moje omiljene lokalne pivovare udružuju se kako bi napravile odlično pivo ovdje u širem području Rochestera! “ —Chris Spinelli, osnivač i Roc Brewing Co., Rochester, N.Y.

“Stvarno mi se dopao Green Cheek i Track Manchester style moderno pivo, Strictly Speaking, skočeno isključivo sa Strata. Strata je moj novi omiljeni hmelj i uvijek mi se sviđalo ono što Green Cheek radi. Uvijek sam volio kad pivari eksperimentiraju sa stilovima, pa pivo u stilu bačve svijetlo u ABV-u, ali ogromnog okusa i arome s tim kremastim osjećajem u ustima, sve dok koristim svoj omiljeni hmelj i skuham ga od nekoga na koga se ugledam, učinio da se ovaj istakne. ” —Bryan Hendrickson, glavni pivar, Evans Brewing Co., Corona, Kalifornija.

“ Bez sumnje, seoska kuća IPA, Out Back Counting Stars, koju su napravili dobri ljudi iz Bhramarija i Birds Fly South. Imao sam sreću da ih podijelim s osnivačem Bhramarija Garyjem Sernackom tokom nedavne saradnje tokom vikenda u Ashevilleu, što smo i učinili, i iz nekog razloga, čuti priču iza piva po kojoj su oni strastveni uvijek čini pivo još nezaboravnijim. Impresivan je način na koji su te dvije pivare našle način da isprepletu svoje divlje različite stilove s pivom koje zaista predstavlja oba. Suptilni funk iz kućne kulture Birds Fly pruža savršeno okruženje za mekan, ali uporan profil suvog hmelja i čini ovo pivo beskrajno drobljivim i zaista za pamćenje. U vremenu u kojem je izlazak i saradnja rijetki, ovo pivo me je zaista podsjetilo na razlog zašto saradnja može biti tako sjajna i važna. ” —Josh Rake, osnivač, Rake Beer Project, Muskegon, Mich.


9 najboljih piva s niskim udjelom ugljikohidrata za ljubitelje craft piva

Fotografija: Ljubaznošću pivarske kompanije Anderson Valley

1. Ako želite kiselo…

Anderson Valley Brewing Company ’s Blood Orange Gose
Kalorije: 126 ABV: 4,2 odsto
Ako niste ljubitelj piva od hmelja, idite na gusku (izgovara se goza). Pivo u njemačkom stilu koje se kuha sa mljevenim sjemenkama korijandera i soli, gusi su obično niskog ABV-a, pa su savršeni za pijuckanje nečeg laganog i aromatičnog. U ovom osvježavajućem kiselom pivu se fermentira s narančastom bojom kako bi se dobio citrusni, trpak okus.

Foto: Ljubaznošću Founders Brewing Company

2. Ako želite IPA…

Osnivači Brewing Company ’s cjelodnevni IPA
Kalorije: 140 ABV: 4,7 odsto
Volite hmeljaste, cvjetne okuse IPA-e u stilu Nove Engleske? Tada ćete cijeniti oštar i aromatičan okus cjelodnevne IPA -e osnivača. Hmelj Simcoe i Amarillo ovom pivu dodaju mrvicu slatkih i gorkih okusa, zadržavajući nizak sadržaj kalorija i alkohola. Napravljeno za „aktivnog“ ljubitelja piva, možete otići sa pješačenja na zabavu uz ovo nagrađivano pivo.

Fotografija: Ljubaznošću lijevog piva

3. Ako želite stasitu ...

Saison au Ble de Minuit iz lijevog piva
Kalorije: 199 ABV: 6,8 odsto
Stouti su, po definiciji, pića sa alkoholom, pa su zato tako bogati ABV -om. Prosječan obrok ima više od 300 kalorija, ali ovo seosko pivo mlađe od 200 godina sadrži iste pune kakao i espresso okuse carskog pića. Takođe ćete dobiti nagovještaje začina i sušenog voća kako biste uravnotežili srdačne ukuse. Nazdravićemo tome!

Fotografija: Ljubaznošću Allagash Brewing Company

4. Ako želite belgijsko pšenično pivo ...

Allagash White kompanije Allagash Brewing Company
Kalorije: 159 ABV: 5,1 odsto
Začinjeno posebnom mješavinom korijandera i kore naranče Curacao, ovo pšenično pivo inspirirano Belgijom ne razočarava. A budući da se kuha sa zobom i sladnom pšenicom, možete se kladiti da ima kremasti finiš i pjenasti vrh. Budući da ćete na ovom nagrađivanom napitku uštedjeti dodatne kalorije, sigurno ga možete upariti s rolnom od jastoga-ostajući vjeran korijenima pivare iz Mainea.

Fotografija: Ljubaznošću Coney Island Brewing Company

5. Ako želite pilsner ...

Coney Island Mermaid Pilsner
Kalorije: 160 ABV: 5,3 posto
Pilsners su svijetla piva, ali su puna hmeljastih, cvjetnih i začinskih tonova. Ovaj pilsner u njemačkom stilu dobiva toplinu od raženog slada, ukroćenog s primjesama grejpa i limuna. Iako većina ljudi vjeruje da piva s niskim udjelom ugljikohidrata postoje samo u bajkama o sirenama, drago nam je što možemo pronaći ovo ukusno pivo izvan njegovih obala Brooklyna.

Fotografija: Ljubaznošću Blue Point Brewing Company

6. Ako želite lager …

Tostirani lager kompanije Blue Point Brewing Company
Kalorije: 165 ABV: 5,5 posto
Tost Lager je najpopularnije pivo Blue Pointa i to s dobrim razlogom. Dizajniran za lako piće, Tostted Lager je napitak u kojem ćete htjeti uživati ​​svaki dan, zahvaljujući niskom ABV -u i hrskavom i glatkom okusu. Skuhano sa šest različitih zrna, imate sve slatke, pečene i gorke note koje biste željeli u američkom jantarnom lageru - minus ogromne kalorije.

Fotografija: Ljubaznošću Prairie Artisan Ales

7. Ako želite seosko pivo…

Prairie Artisan Ales ’ Standard
Kalorije: 168 ABV: 5,6 odsto
Prairie je poznat po svojim usnama koje škrguću usnama, a ni ova sezona se ne razlikuje. Standard je suhi hmelj sa Motuekom, novozelandskim hmeljem s okusom limete, za pakiranje korice bez dodavanja kalorija. Živahna mješavina voćnih, trpkih i gorkih tonova, ovo pivo zlatne boje je polusuho. Dakle, ako želite pivo s malo ugljikohidrata najbliže okusu šampanjca, ovo je čaša za vas.

Fotografija: Ljubaznošću Sweetwater Brewing Company

8. Ako želite blijedo pivo ...

Sweetwater Brewing Company ’s 420 Extra Pale Ale
Kalorije: 168 ABV: 5,7 posto
Izravno iz Atlante, Sweetwater Brewing isporučuje svoju verziju piva u stilu Zapadne obale sa 420 Extra Pale Ale. Ako njegovo ime i zlatna nijansa nisu dovoljni da izazovu vašu znatiželju za prelijevanje, tada će osvježavajuće lagana karbonizacija zasigurno golicati vaše okuse. Prepuno Cascade i Centennial hmelja, ukusna boca ovog blijedog piva svjesnog kalorija pršti okusom grejpa.

Fotografija: Ljubaznošću Bell ’s pivare

9. Ako želite nosača ...

Bell's Porter
Kalorije: 183 ABV: 5,6 odsto
Što se tiče toga, glavna razlika kod nosača i stout -a je u tome što je broj ABV -a u ABV -u mnogo veći. Stoga, ako žudite za glatkim i bogatim okusima, ali ne želite dodatne kalorije, idite na čašu ovog nagrađivanog nosača. Ima naznake čokolade i kave koje biste očekivali i iznenađujući dodir gorkog hmelja.


Pogledajte video: Prairie Artisan Ales 4th Anniversary Ale Beer Review (Oktobar 2021).